Çocuk ve Ergen Odaklı Klinik Görüşme, bir terapistin çocukluk ve ergenlik dönemini yaşayan hastasına yaklaşımında ihtiyaç duyabileceği başlıkları bir araya getiriyor. Anne-bebek ilişkilerinin dinamiğini, nörobiyolojisini, doğum, bebeklik, ergenlik gibi kritik dönemlerdeki sancıların ruhsallığa yansımalarını ele alan çalışma, çocukla klinik çalışmalarında kullanılan yöntem ve kuramlar ile en yaygın kullanılan test ve ölçeklere de yer vermektedir. Sade, net ve anlaşılır bir dilin hakim olduğu Çocuk ve Ergen Odaklı Klinik Görüşme kitabı gerek terapist adaylarının gerek ise terapistin alan ile ilgili olarak her daim başvurabileceği bir çalışma olma özelliğini taşımaktadır.
Klinik Görüşmeye Giriş psikoterapistlere ve psikoloji/psikolojik danışmanlık okuyanlara yardımcı olabilmek için ‘Gerekli bir başlangıç rehberi nasıl olabilir?’ sorusundan hareketle hazırlanmıştır.
İnsan ruhuna dokunabilmek adına psikolojik disiplininde bugüne kadar dört yüzden fazla kuram geliştirilmiş olmasına rağmen mesleğe yeni başlayan her terapistin çözümünü aradığı sorunlar ortaktır. Klinik Görüşmeye Giriş psikoterapistlere ve psikoloji/psikolojik danışmanlık okuyanlara yardımcı olabilmek için ‘Gerekli bir başlangıç rehberi nasıl olabilir?’sorusundan hareketle hazırlanmıştır. Bu eserin kapsamını terapistlerin pratikte karşılaştıkları sorunlara ilişkin pek çok konuda bilgi, öneri, uyarı ve paylaşım oluşturmaktadır. Ülkemizde bu alandaki başvuru kaynaklarının büyük oranda çeviri olması bazı anlam zorlukları taşıdığından, konusunda uzman kişilerce hazırlanan ve içeriği psikoloji terimleri sözlüğü ile bu eser özgün bir derleme özelliğini taşımaktadır. – İlk görüşme seansında hangi unsurlar dikkate alınmalı? – Klinik çerçeve oluşturulurken handi detaylar göz önünde bulundurulmalı? – Adli psikolojide klinik çerçeve nasıl oluşturmalı?
Klinik Görüşmeye Giriş’de cevabını bulacağınız konulardan sadece birkaçı…
ÇAGEV © Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Vakfı | 2021